Da li je grejanje na pelet isplativo?

2023pelet

Zašto je grejanje na pelet jako isplativo i koje su pogodnosti?

Poslednjih godina verovatno ste čuli da su mnoga domaćinstva počela da koriste pelet kao ogrev za svoje domove. To je uglavnom zato što su otkrili da grejanje na pelet dodatno smanjuje njihove troškove, pre svega zbog visoke iskorišćenosti ovog izvora grejanja i, štaviše, zbog njegovih ekoloških prednosti.

Jedna od prednosti grejanja na pelet je retko loženje

Mnogi kotlovi dizajnirani za grejanje na pelete imaju ugrađene pregrade koje se koriste za skladištenje ravnomerno utrošenih peleta i, u zavisnosti od snage i kapaciteta kotla, mogu da skladište zalihe do nekoliko meseci grejanja.

Jedino vreme utrošeno na loženje i razvoj temperature zavisi od određenih faktora, ali možemo reći da ovaj način loženja bar štedi dosta vremena u poređenju sa, recimo, pećima na drva, koje ponekad moramo da ložimo i do nekoliko puta u toku dana.

Gori relativno čisto i ekonomično je

Kotlovi na pelet imaju ugrađene ventilatore koji dovode vazduh u kotao tokom sagorevanja i pomažu sagorevanju. Pored toga, ovaj ventilator donekle reguliše i emisiju dima pri zagrevanju na pelet, koji je obično malo jači na početku procesa grejanja.

Što se tiče ekonomičnosti, na pelet ćete potrošiti mnogo manje novca nego, na primer, grejanje na mazut, gas, propan i sl.

Lakša priprema i skladištenje

Kada koristite pelet, nemate problema i nemate dodatnog vremena za struganje i cepanje drva, već samo treba da čuvate vreće koje su mnogo kompaktnije i lakše se slažu od drveta. Vreće za pelet obično su teške oko 20 kg i zauzimaju mnogo manje prostora od drveta.

Pogledajte neke od naših proizvoda

TGT – Beograd  je specijalizovana kompanija za prodaju Peleta i Briketa na malo i veliko. Kao kompanija koja iz dana u dan raste, vrlo nam je važno da naši klijenti  budu izuzetno zadovoljni i da svake naredne godine nastave saradnju sa nama.

Kontakt informacije

063 747 3559

064 571 6461

Adresa

5

Trifuna Pešića 25 – Beograd / Leštane

Radno vreme

Pon-petak: 09-17h

Subota: 09-16h

NEDELJA NERADAN DAN

Call Now Button